Exposició temporal “México: una policía indígena, heróica e incorruptible”

Continuant amb el Dipcas Photo, el projecte de la Diputació de Castelló sobre Itinerància d’Obra Fotográfica d’artistes de la Provincia de Castelló, presentem avui a Catí una nova exposició temporal: México, una policia indígena, heróica e incorruptible, una obra de Pierre Yves Marzin.

Sobre l’exposició…

La col·lecció d’aquest artista consisteix en un recull de fotografies obtingudes després d’estar-se un mes seguint dia a dia a la policia de Mèxic, una policia que, tal i com ens conta en la sinopsis de la col·lecció té diverses peculiaritats que la fan una “policia especial”. El reportatge ha estat produit gràcies a una beca del Premier Festival Internacional Photoreporter de Saint-Brieuc, França.

México, democracia delicuescente, el 95 % de los asuntos de justicia quedan no resueltos, y solo el 5 % son resueltos. Reina la impunidad. Hay sin embargo un lugar donde la situación está a la inversa: el 95 % son resueltos, y solo el 5 % quedan sin resolver. Este lugar es un territorio poblado por varias comunidades indígenas que hablan el mixteco y el tlapaneco, en el estado de Guerrero, a seis horas de carretera al sur de México DF. El “milagro” lleva 15 años. La “Policía de la Montaña” -su nombre- ha conseguido reducir la criminalidad, los robos, las violaciones, los secuestros. Y desanimar a los bandidos o a los narcotraficantes. Es una policía paralela -800 policías repartidos en 77 comunidades- que sustituye la ausencia de los Federales y de los agentes regionales, corruptos o indiferentes a su suerte. Además de policía, es una justicia singular que no cree en el castigo sino en la reeducación. Durante más de un mes he seguido a esta policía especial en su día a día.

Sobre l’artista…

Pierre Yves Marzin (BRETANYA. 1968) Nascut a Bretanya, França, Pierre-Yves Marzin comença a treballar en els diaris regionals a principis dels 90 mentre estudia la carrera d’Història a la universitat de Rennes. El 1996 marxa a Mèxic on descobreix la fotografia d’autor a travès de tallers al Centre de la Imatge a Mèxic D.F. Comença llavors a publicar el seu treball en revistes i diaris francesos i mexicans.

Des de 2008 viu a Madrid on col·labora com a fotògraf corresponsal amb el diari francès Libération. El seu treball ha estat publicat també per Paris Match, Le Monde Diplomatique, Le Temps, Die Tagezeitung, Le Journal du Dimanche, Internazionale, Mil·lenni Diari, La Jornada, Procés entre d’altres. Ha publicat el llibre War Hent ar Chiapas / Sud la route du Chiapas edicions Skol Vreizh el 2001, i el 2008, la sèrie «Ciutat de Mèxic Blues» en el llibre col·lectiu, dirigit pel fotògraf francès Bernard Plossu, Visions de Mèxic, 21 fotògrafs , edicions Pentagrafeditorial, València. És membre del col·lectiu de fotoperiodistes Riva Press amb seu a Paris.

Nota informativa: La ubicació de l’exposició en els cartells és errònia, no és al Carrer Hospital, 4 sinó Carrer Llarguer, 68.

+ Informació: http://www.dipcasphoto.info/

http://www.dipcasphoto.info/mexico

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s