Les plantes remeieres de Catí (1)

Segons la UNESCO es defineix patrimoni natural com tots aquells monuments naturals constituïts per formacions físiques i biològiques o per grups d’aquestes formacions que tinguin un valor universal excepcional des del punt de vista estètic o científic; les formacions geològiques i fisiogràfiques i les zones estrictament delimitades que constitueixin l’hàbitat d’espècies, animal i vegetal, amenaçades, que tinguin un valor universal excepcional des del punt de vista estètic o científic; els llocs naturals o les zones naturals estrictament delimitades, que tinguin un valor universal excepcional des del punt de vista de la ciència, de la conservació o de la bellesa natural.

El patrimoni natural forma part de la cultura d’un lloc de la mateixa manera que ho fa el patrimoni cultural, és per aquesta raó per la que amb aquesta publicació encetem una nova secció d’aquest bloc dedicat al patrimoni de Catí. En aquesta ocasió dedicarem diverses publicacions en difondre el patrimoni natural del poble, més concretament, les plantes remeieres.

El projecte …

La informació que difondrem és el resultat del projecte en el que va treballar el CRA l’Aiguaneu durant el curs 2012-2013: “La saviesa popular dels nostres pobles. Les plantes medicinals“. En aquest projecte han participat els alumnes dels quatre aularis que conformen el CRA (Catí, Culla, la Torre d’en Besora i Vilar de Canes) qui han recopìlat informació sobre les plantes medicinals dels quatre pobles i ho han convertit en un llibre que avui en dia està a l’abast de tothom qui estigui interessat en saber com aplicar tot un llarg llistat de remeis casolans fets amb plantes amb propietats medicinals.

img_20160914_120645

Esperem que aquestes publicacions us siguin de gran utilitat i també que pugin ampliar els vostres coneixements sobre el patrimoni natural que tenim a Catí!


Planta remeiera nº 1

Si molt fi vols tindre el culet, una rama de la Sàlvia t’anirà de bé! Visca el tàrrec!!

  • NOM: Sàlvia, Tàrrec
  • COM ÉS? Pot medir fins a un metre, les tiges són llargues i de forma quadrada.
  • ON LA TROBEM? Als marges dels bancals.
  • PER A QUÈ LA UTILITZEM? Per a abaixar la tensió, per a les almorraines i contra la grip.
salvia.JPG
Sàlvia, Tàrrec

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s