Exposició temporal “Ciudades enlatadas”

Catí ha estat un dels quatre pobles seleccionats per allotjar una de les mostres del “DipcasPhoto, Itinerancia Obra Fotográfica Diputación de Castellón” 2016. Aquesta és una iniciativa de la Diputació de Castelló creada per a promocionar i posar en valor l’obra fotogràfica de quatre artistes de la Província de Castelló i també per reconèixer l’important paper que té l’art de la fotografia tant en un sentit comunicatiu com per a representar el món en el que vivim. A més, aquesta proposta cultural és una manera d’exposar part del fons fotogràfic que gestiona l’Associació Cultural l’Ham Visual.

Logotip DIPCASPHOTO
Logotip DipcasPhoto

Es tracta d’un cicle d’exposicions itinerants que va començar el 20 de febrer de 2016 a Catí amb l’exposició Oremus de Xavier Ferrer Chust a l’Antic Hospital, la qual ara mateix ha itinerant fins a Moncofa. Seguidament, el 26 de febrer a Viver s’inaugurà México: Una policía indígena, heroica e incorruptible, de Pierres Yves Marzin i a Moncofa estrenaren Reîntalnîre, de Juan Plasencia. El 18 de març va ser Alcossebre qui va inaugurar Ciudades enlatadas, l’exposició que podem visitar ara a Catí. I d’aquesta manera va començar el cicle, amb diverses exposicions en quatre municipis que han anat itinerant entre aquests.

Des d’aquest cap de setmana podem visitar a Catí Ciudades enlatadas, obra de l’equip Fotolateras. Es tracta d’una mostra en la que s’hi representen diverses ciutats d’arreu del món. L’objectiu d’aquestes obres és mostrar-nos un conjunt de ciutats a través d’una lata amb la que han aconseguit captar la llum, l’arquitectura, la seva gent i l’essència que els hi ha transmès cadascuna de les ciutats a les han viatjat. L’equip Fotolateras està format per Lola Barcia Albacar i Marinela Forcadell Breva, dues artistes que destaquen per la peculiaritat de les seves càmeres estenopeiques[1] les quals estan construïdes a partir d’un simple objecte com és una lata.

 

fotolateras en dipcasphoto
Cartell informatiu de l’exposició

La visita a Ciudades enlatadas és una bona opció per reflexionar sobre la simplicitat, un terme que l’equip Fotolateras ha tingut present en tot moment, i que identifica cadascuna de les seves fotografies. Ja que amb la seva manera de fotografiar el món, el que transmeten és que han deixat estar tot allò innecessari per retornar a la fotografia de llarg temps d’exposició.

A més de la mostra de Catí també podeu apropar-vos als següents municipis per visitar les tres exposicions restants: Oremus, de Xavier Ferrer Chust, al Vestíbul de la Biblioteca Municipal de Moncofa; México: Una policía…, de Pierres Yves Marzin, al Saló Social de Alcossebre, Centre de Jubilats “Sant Benet”; i Reîntalnîre, de Juan Plasencia, al Vestíbul de l’ajuntament de Viver.

L’exposició Ciudades enlatadas romandrà oberta fins al 17 d’agost en la Planta Baixa de l’antiga Oficina de Turisme, al carrer Llarguer, 68 de Catí.

IMG_4178

Nota informativa: La ubicació de l’exposició en els cartells és errònia, no és al Carrer Hospital, 4 sinó Carrer Llarguer, 68.

+ Informació: http://www.dipcasphoto.info/

http://www.dipcasphoto.info/#!ciudades-enlatadas/vj6v7

[1] Una càmera estenopeica és una càmera fotogràfica que no du incorporada cap lent, sinó que està formada per una capsa amb una petita obertura i algun material fotosensible com pot ser un paper fotogràfic.


Una respuesta a “Exposició temporal “Ciudades enlatadas”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s