Patrimoni a l’escola d’estiu

Apropar el patrimoni als més menuts és un fet molt important per què comencin a valorar el que tenen en el seu entorn, ja que són ells els qui en un futur l’hauran de valorar i conservar perquè pugui continuar passant generació rere generació. Una de les formes més divertides per educar als xiquets en temes relacionats amb patrimoni és la creació d’activitats culturals.

Aprofitant que a Catí s’està duent a terme l’Escola d’Estiu “Fem Gresca”, des de l’Oficina de Turisme de la Llotja hem organitzat un dossier d’activitats culturals relacionades amb el patrimoni del poble, el qual l’han pogut realitzar avui un total de 21 xiquets de l’Escola d’Estiu. Us expliquem en que ha consistit:

Per començar hem definit què significa la paraula patrimoni i què és el que engloba, també hem diferenciat correctament entre patrimoni cultural material i patrimoni cultural immaterial, unes definicions que els han servit per a l’última activitat.

CapturaIMG_4147

Tot seguit hem sortit a passejar pel poble per realitzar un joc en el que l’objectiu és aconseguir el màxim nombre de respostes encertades. Totes les preguntes estan relacionades amb diferents punts de referència patrimonial de Catí. A més de contestar les preguntes, els xiquets s’han pogut fixar en detalls que potser fins ara els hi havien passat desapercebuts. A continuació us deixem la plantilla del joc per si algú s’anima a realitzar-lo:

Captura2

Hem donat per finalitzat el joc amb l’última pregunta sobre la Llotja. Un cop acabat els hem preguntat quin era el seu element patrimonial preferit de Catí, indiferentment de si era material o immaterial. Cadascú ha escollit el seu i ens l’ha dibuixat en un quadre. Aquesta era l’última activitat, el resultat de tots els artistes es podrà veure en la planta baixa de la Llotja, on estaran exposats els dibuixos durant uns dies.

IMG_4174

Ha estat un matí molt productiu i divertit, en el que tant grans com menuts hem aprés coses noves per poder valorar el preuat patrimoni de Catí!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s